вівторок, 5 лютого 2019 р.

Разом для найкращого Інтернету

5 лютого 2019 року в світі відзначався День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Вчитель інформатики Плахова Т.П. підготувала виховний захід «День безпечного Інтернету». Учні дізналися, які небезпеки приховані в Інтернеті та як їх уникнути. Дітям було продемонстровано ВІДЕО «НАЙЖАХЛИВІШИЙ ТИЖДЕНЬ ПЕТРИКА» .
 З учнями 4-7 класів було проведено гру «ХМАРА СЛІВ». Учні розділилися на команди. Кожна команда отримала роздруковані хмарки зі слів. За 2 хв. команди повинні знайти та підкреслити олівцем слова, які відносяться до Інтернету. У захваті діти були від гри «ВІДТВОРИ ЕМОЦІЮ СМАЙЛИКА» (на екрані з’являються смайли учням потрібно відобразити ту емоцію, яку він показує).
Потім учні познайомились з  ПРАВИЛАМИ ІНТЕРНЕТ БЕЗПЕКИ.
На практичних заняттях вчитель з дітьми обговорювали, на які електронні листи варто відповідати, а на які - ні. З великим задоволенням учні виконували вправу «ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ В ІНТЕРНЕТІ».
УчнІ  9 класу провели опитування учнів 5-9 та  11 класів на тему «Як ви використовуєте Ітернет?»
Більшість з них (72,3%) користується Інтернетом щодня.
Кожен п'ятий  опитаний (17,2%) виходить в Інтернет кілька разів на тиждень, 4,3% - кілька разів на місяць; 2,13% - епізодично, але не рідше одного разу на півріччя. Не користуються Інтернетом 2,1% респондентів, а 2,1% - не змогли відповісти на це питання.
Більшість вихованців (74,5%) використовують Інтернет в якості основного джерела інформації про події, які відбуваються в країні та світі.
10,6% опитаних отримують інформацію за допомогою телебачення; 4,3% - за допомогою спілкування з людьми; 6,4% - за допомогою друкованих ЗМІ; 0% - віддають перевагу радіо. Інше джерело інформації про події використовують 2,1% респондентів, а 2,1% - вагалися з відповіддю на дане питання.

Під час відпочинку діти слухали смішні історії про Інтернет.






Немає коментарів:

Дописати коментар