неділя, 28 січня 2024 р.

Крути: трагедія та подвиг

 


29 січня 2024 року в Україні відбувається вшанування пам’яті Героїв Крут. Бій під Крутами став символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України. 

Знову і знову повертаючись до бою між українськими військовими курсантами та військами червоної армії під командуванням капітана Муравйова під Крутами.

29 січня 1918 року на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків і студентів з 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, які мали десятикратну перевагу в живій силі, бронепотягах та артилерії.

Бій під Крутами тривав близько шести годин, у ньому загинули від 70 до 100 бійців з української сторони. Втрати більшовицьких військ тоді сягнули 300 людей. Українці затримали росіян на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір (Брест-Литовський мирний договір).

Класний керівник 6 класу, Кулага О.М., провела єдину виховну годину з учнями 5-9 класів "Пам'ятаємо героїв Крут", присвячену до Міжнародного Дня пам’яті Героїв Крут. Мета заходу: формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого; формування й розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу однолітків.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар