понеділок, 21 лютого 2022 р.

Моя Мова – найкраща в світі!

Моєю Мовою мовлять, речуть, розмовляють, говорять, балакають, оповідають, кажуть, гомонять, моралізують, лепечуть, белькотять, бовкають, гаркають, гиркають оточуючі мене люди… У якій мові є ще така багата емоційно-психологічна лексика, яка дозволяє описати дію і статус, стан і вік людини, її оточення та ще багато інших ознак одним лише словом? Тільки в моїй Рідній Мові!


Рідне слово надзвичайно дороге для кожного з нас. Саме за допомогою мови ми вчимося поважати себе як особистість, любити українську культуру, рідний народ, свою історію.
Доброю традицією стало у Новогупалівському НВК щороку 21 лютого відзначати  Міжнародний день рідної мови. З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови, в рамках проєкту «Моя рідна мова – це українська", у класах було проведено години спілкування,художні читання, лінгвістичні вікторини, літературні замальовки, квести, спрямовані на популяризацію українського слова. Мова - це історія народу, його світогляд, а без своєї мови, самобутньої культури не може бути і народу!
Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Тож люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними.

Немає коментарів:

Дописати коментар